Admin
Administrator <
Rep Kademesi:
Konu: Sosyal Bilgiler Soruları Paz Şub. 22, 2009 9:35 am |
|
|
1. Tükettiğimiz her bir ürün üretim,dağıtımve tüketim gibi aşamalardan geçmektedir.Bu aşamaların bütününe ne ad verilir?
Ekonomi Dağıtım Tüketim Sermaye Bilmiyorum
2. Ülkemizde çeşitli iklim tiplerinin görülmesinde , aşağıdakilerden hangisi daha etkili olmuştur?
Zengin akarsu ağına sahip olması. Etrafının denizlerle çevrili olması Çeşitli doğal bitki topluluklarının bulunması. Geniş ova ve platoların yer alması. Bilmiyorum
3. Yaşadığı toplum içinde kendine göre özellikleri olan kişiye ne denir?
Aile Çocuk Birey Öğrenci Bilmiyorum
4. 1.”Bazı gruplar aynı zamanda kurumdur” aşağıdakilerden hangisi bu özelliği taşımaktadır? A) B)C) D)
satranç kulübü futbol takımı aile sınıf Bilmiyorum
5. Aşağıdakilerden hangisi sorumluluğun tanımıdır?
Bir kişinin grup içerisinde sahip olduğu görev Uzun süreli ve kanunlarla belirlenmiş nitelikleri olan gruplar Ortak bir amaç için çalışanların oluşturduğu toplumsal yapı Bir kimsenin üzerine aldığı gereklerini yerine getirmesi Bilmiyorum
6. Aşağıdakilerden hangisi 5. sınıf öğrencisinin içinde bulunduğu gruplardan değildir?
arkadaş grubu oyun grubu meslek grubu sınıf grubu Bilmiyorum
7. Aşağıdakilerden hangisi 5. sınıf öğrencisinin içinde bulunduğu gruplardan değildir?
8. Aşağıdakilerden hangisi 5. sınıf öğrencisinin içinde bulunduğu gruplardan değildir?
9. Aşağıdakilerden hangisi 5. sınıf öğrencisinin içinde bulunduğu gruplardan değildir?
10. Aşağıdakilerden hangisi 5. sınıf öğrencisinin içinde bulunduğu gruplardan değildir?
11. Aşağıdakilerden hangisi için bir grup oluşturmaya gerek yoktur?
Basketbol oynamak Ders çalışmak Eğitici kulüp faaliyetlerinde bulunmak İzcilik kulübü oluşturmak Bilmiyorum
12. Aşağıdakilerden hangisi için bir grup oluşturmaya gerek yoktur?
Basketbol oynamak Ders çalışmak Eğitici kulüp faaliyetlerinde bulunmak İzcilik kulübü oluşturmak Bilmiyorum
13. Ekonomi için vazgeçilmez olan işbirliği ,girişimcilik ve emek aşağıdakilerden hangisiyle sağlanır?
İklim Ham madde Makine, alet İnsan Bilmiyorum
14. .Bir toplumun duygu , düşünce ve yaşayışını yansıtan maddi ve manevi değerlerinin tümüne kültür denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi kültürel değerlerden biri olamaz?
.Halk oyunları Örf, adet ve gelenekler. Camiler, medreseler ve saraylar Yeryüzü şekilleri Bilmiyorum
15. Anne,baba ve çocuklardan oluşan en küçük topluluğa ne denir?
Grup Kurum Rol Aile Bilmiyorum
16. 2.Kanunlarla belirlenmiş gruplara ne denir? A) B) C) D)
sınıf öğrenci grup kurum Bilmiyorum
17. Aşağıdakilerden hangisi çocuklarla ilgili uluslar arası bir kuruluştur?
Sosyal hizmetler çocuk esirgeme kurumu Birleşmiş milletler çocuklara yardım fonu Çocuk hastahaneleri Yetiştirme yurtları Bilmiyorum
18. Bir grup yada kurumda üye olan bireylerin görevlerine rol denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi rol değildir?
Başkanlık Başkan yardımcılığı Öğretmenlik Okul Bilmiyorum
19. İnkılaplar, toplumun birçok alanda gelişmesini sağlamıştır. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk döneminde yapılan inkılaplar sonucu elde edilen faydalar Dan biri olamaz?
Eğitim birliğinin sağlanması Okuma ve yazmanın kolaylaştırılması. Uluslararası alanda resmi ilişkilerin kolaylaştırılması Miras hususunda ,kadının ayricalıklı konumagetirilmesi Bilmiyorum
20. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiş olan “ Çocuk Hakları Sözleşmesi” ülkemiz tarafından da kabul edilmiştir. Bu durum aşağıdakilerden hangisini göstermektedir?
Ülkemizde çocuk haklarının korunmasına önem verildiğini Çocukların her istediklerini yapabilecekleri Birleşmiş Milletlerin ülkemiz tarafından kurulduğunu Çocukların kendi haklarını koruyabildiğini Bilmiyorum
21. Aşağıdakilerden hangisi bir grup oluşturur?
Alış-veriş yapanlar Caddede yürüyen insanlar Parkta oturanlar Sınıftaki öğrenciler Bilmiyorum
22. 3. Çocuklar ailesinde barınma, beslenme,öğrenim görme gibi haklara sahiptir. Aşağıdakilerden hangisi ailedeki sorumluluklarından değildir? A) B). C). D).
Evin düzenine katkıda bulunma Elbiselerini düzgün kullanmama Derslerine çalışma Anne babasına yardım etme Bilmiyorum
23. Hangisi kültürel öğelerimiz arasında yer almaz?
Ninniler ve Maniler Halk oyunları Türküler Spor etkinlikleri Bilmiyorum
24. Bir üreticinin başkalarıyla işbirliği yapmasının ekonomiye yararı nedir?
İnsanlar birbirine yakınlaşır Birlik beraberlik duygusu güçlenir Tüketici hakları korunmuş olur Üretime dayalı yeni fikirler oluşur Bilmiyorum
25. Okula kayıt yaptıran her öğrencinin bir kısım hakları vardır. Aşağıdakilerden hangisi bu haklardan biri olamaz?
Okul kütüphanesinden yararlanmak Eğitim öğretim imkanlarından yararlanmak Okula istediği zaman gelmek Okul bahçesinden yaralanmak Bilmiyorum
26. "Türk Milleti evlatlarına vereceği eğitimi okul ve medrese diye iki ayrı kuruluşa bırakamazdı "sözü hangisi ile ilgilidir?
Cumhuriyetin ilanı Saltanatın kaldırılması Öğretim birliğinin sağlanması Halifeliğin kaldırılması Bilmiyorum
27. hangisi bilim adamının özelliklerinden değildir?
Şüphecilik Planlılık Kararsızlık tarafsızlık Bilmiyorum
28. aşağıdakilerden hangisi ülkemizde görülen yeryüzü değildir?
Dağ Ova Plato Çöl Bilmiyorum
29. Bir hayır kurumu adına kemes düzenleyen kadınlar nasıl bir faaliyet yapmışlardır?
ticaret el sanatları sergisi sosyal etkinlik gösteri Bilmiyorum
30. Doğal çevreyi ve çevre ile insan arasındaki ilişkileri inceler tanımı aşağıdakilerden hangisine aittir?
Coğrafya Bölge İklim Yeryüzzü şekilleri Bilmiyorum
31. Atatürk ilke ve inkılaplarının genel amacı aşağıdakilerden hangisidir?
Kılık ve kıyafette modernleşme Eğitim öğretimi yenileştirme Türk milletini çağdaş uygarlık düzeyine aktarma Türk ekonomisini düzeltme Bilmiyorum
32. İnsanların meslek seçimlerinde aşağıdakilerden hangisi önemli faktörlerden değildir?
Toplumsal ihtiyaçlar İlgi ve yetenek Alınan eğitim Kazanılacak para Bilmiyorum
33. Atatürk'ün "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir" sözü aşağıdakilerden hangisini benimsediğini gösterir?
devletçilik cumhuriyetçilik laiklik inkilapçılık Bilmiyorum
34. Türkiye Büyük Millet Meclisi kaç tarihinde açılmıştır?
23 Nisan 1920 29 Ekim 1923 30 Ağustos 1922 Hiçbiri Bilmiyorum
35. Bir elin nesi var iki elin sesi var atasözündeki el sözcükleri ile vurgulanmak istenen ne olabilir?
Çalışmanın önemi İş birliğinin önemi Sorumluluk almak gerektiği Tek kişinin başarılı olduğu Bilmiyorum
36. Ekonomi faaliyetleri aşamaları hangisinde doğru verilmiştir?
Dağıtım,Üretim,Tüketim Üretim,Dağıtım,Tüketim Üretim,Tüketim,Dağıtım Tüketim,Dağıtım,Üretim Bilmiyorum
37. Hangisi bilim adamlarının ortak özelliği olamaz?
Gerçekçidirler Doğruya ulaşmaya çalışırlar Eleştiriye açık değildirler Düzenli çalışma içindedirler Bilmiyorum
38. Hangisi ödev hazırlarken yararlandığınız kaynakları belirtmenizin nedenlerinden değildir?
Yazar kızabilir Emeğe saygı göstermeliyiz Akademik dürüstlüğe aykırıdır İnsanlar o yazıyı bize ait sanabilir Bilmiyorum
39. Aşağıdakilerden hangisi toplumun temel ihtiyaçlarından değildir?
Truzim Eğitim Sağlık Güvenlik Bilmiyorum
40. Okulda katıldığımız çalışmalardan hangisi sivil savunma kuruluşlarına benzer?
Klüp çalışmaları Spor faaliyetleri Beden eğitimi dersi Okul pikniği Bilmiyorum
41. Aşağıdakilerden hangisi okul ile ilgili sorumluluklarımızdan biridir?
odamızı düzeltmek okul kurallarına uymak anne ve babamıza yardımcı olmak bayramlarda bayramlaşmak Bilmiyorum
42. Aşağıdakilerden hangisi egemenlik sembollerinden değildir?
Bayrak Milli marş Anayasa Ekonomi Bilmiyorum
43. Anayasaya göre ülkemizde yasama göreviaşağıdakilerden hangisine aittir?
Cumhurbaşkanı Anayasa mahkemesi TBMM Başbakan Bilmiyorum
44. Kanunlarla belirlenmiş niteliklere sahip, uzun süreli gruplara .............. denir. Yukarıdaki tanımda boş bırakılan yere hangisi gelmelidir?
aile grup rol kurum Bilmiyorum
45. Hangisi aile içindeki rolümüzdür?
müşteri seyirci yeğen kardeş Bilmiyorum
46. Aşağıdakilerden hangisi toplumda uymak zorunda olduğumuz yazılı kurallardan biridir?
trafik kuralları ahlak kuralları görgü kuralları gelenek ve görenekler Bilmiyorum
47. Bazı grupların nitelikleri kanunlarla belirlenir. Aşağıdakilerden hangisi bu tür bir grup değildir?
Okul Mahalle oyun takımı Aile Hastane Bilmiyorum
48. Hak ve sorumluluk farklı kavramlardır.Buna göre aşağıdakilerden hangisi okuldaki haklarımızdan değildir?
Eğitim ve öğretim görmek Okul kurallarına uymak Okul kütüphanesinden yararlanmak Spor salonunu kullanmak Bilmiyorum
49. Aşağıdakilerden hangisi ülkemizde çocukların korunmasıyla ilgili faaliyet gösteren bir kuruluş değildir?
Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Çocuk Hastaneleri Yetiştirme Yurtları Süt Endüstrisi Kurumu Bilmiyorum
50. Aşağıdakilerden hanigisi içinde yer aldığımız gruplardan biri değildir?
milli takım aile sınıf toplum Bilmiyorum
|
|