Admin
Administrator <
Rep Kademesi:
Konu: Fen ve Teknoloji soruları (Devamı) Çarş. Şub. 18, 2009 3:06 pm |
|
|
51. Mum alevinin ortası delik bir kartondan görülebilmesi ışığın hangi özelliği ile ilgilidir.
Işığın doğrular boyunca yayılması Işığın bir enerji türü olması. Işığn bir yere yayılması. Işığın kuvvetli olması. Bilmiyorum
52. Suyun yoğunluğu 1g/ml dir. Buna göre aşağıda yoğunlukları verilen maddeler için ne söylenir? A MADDESİ: 2,7 g/ml B MADDESİ: 0,8 g/ml
A maddesi suda yüzer B maddesi batar. Her iki madde de yüzer. A maddesi suda batar B maddesi yüzer. Her iki madde de batar. Bilmiyorum
53. Su, doğada aşağıdaki hallerden hangisinde bulunmaz?
kırağı duman çiğ kar Bilmiyorum
54. Aşağıdaki cümlelerden hangisi yanlıştır?
Buharlaşma kaynamadan önce gerçekleşir. Her türlü sıcaklıkta buharlaşma olur. Sıvılar, aşırı ısı kaybı sonucu erir. Suyun deniz seviyesindeki kaynama sıcaklığı 100 C dir Bilmiyorum
55. Aşağıdaki organlardan hangisi sindirim olayında görevli değildir?
mide karaciğer ağız yutak Bilmiyorum
56. Aşağıda verilen besin maddelerinden hangisi sindirilmeden kullanılmaz?
vitamin su karbonhidrat mineral Bilmiyorum
57. Kanda erimiş halde bulunan atık maddelerin vücudumuzun dışına atılması işlemine ne denir?
dolaşım boşaltım sindirim hareket Bilmiyorum
58. I. Yağlayıcı madde kullanmak. II. Pürüzlü hale getirmek. III. Kum dökmek. IV. Pürüzsüz hale getirmek. Yukarıdaki önlemlerden hangileri sürtünmeyi fazlalaştırır.
I ve II I ve III III ve III III ve IV Bilmiyorum
59. Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur?
Aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur? Pürüzlü yüzeylerde sürtünme az olur. Hava, cisimlerin hareketine direnç göstermez Kaygan yüzeylerde sürtünme fazladır. Bilmiyorum
60. Kaygan yüzeylerde sürtünme fazladır.
gövde yaprak çiçek kök Bilmiyorum
61. Aşağıda verilen canlılardan hangisinin vücudunda iskelet yoktur?
leylek yunus salyangoz at Bilmiyorum
62. Aşağıdaki cihazların hangisi ile ses kaydı yapılabilmektedir?
Mikrofon Hoparlör video kamara gramofon Bilmiyorum
63. Aşağıdaki sıralamaların hangisinde ay tutulması gerçekleşir?
Dünya – Güneş – Ay Güneş – Ay – Dünya Ay – Güneş – Dünya Güneş – Dünya – Ay Bilmiyorum
64. Aşağıdaki canlılardan hangisi her zaman besin zincirinin en başındadır?
çekirge kartal yılan ot Bilmiyorum
65. ) I. Işık olmasaydı varlıkları göremezdik. II. Işık saydam maddelerden geçemez. III. Işık doğrusal yolla yayılır. Yukarıda ışık ile ilgili söylenenlerden hangisi ya da hangileri doğrudur?
Yalnız I I ve II I ve III I , II ve III Bilmiyorum
66. Yediğimiz bir besin aşağıdakilerin hangisinde sindirim işlemi görür?
ince bağırsak böbrek deri akciğer Bilmiyorum
67. I.protein II.karbonhidrat III.su Sağlıklı bir vücut için yukarıdakilerden hangileri ile beslenmeliyiz?
Yalnız I I, II II, III I, II, III Bilmiyorum
68. Aşağıdaki verilenlerden hangisi bitkisel besindir?
yumurta süt bal ekmek Bilmiyorum
69. Grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için "C vitamini" alması önerilen birine seçeneklerdeki besin çiftlerinden hangisini tüketmesini söyleyebiliriz?
et, yumurta süt, bal ekmek, makarna portakal, limon Bilmiyorum
70. Yere düşen su damlaları hangi olay sonucu tekrar gökyüzüne çıkar?
yoğuşma erime buharlaşma donma Bilmiyorum
71. Aşağıdaki olaylardan hangisi maddelerin ısı vermesi ile gerçekleşir? I.erime II.yoğuşma III.kaynama IV.donma
I, II II, III II, IV III, IV Bilmiyorum
72. Kaan soğuk odadan sıcak odaya geçiyor. Elindeki balona baktığında balonun şişmekte olduğunu görüyor. Bu olay aşağıdakilerden hangisi ile ilgilidir?
gazların genleşmesi katıların erimesi suyun kaynaması sıvıların genleşmesi Bilmiyorum
73. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi diğerlerinden farklıdır?
vücudumuz - besinler otomobil - benzin rafineri - petrol kalorifer - kömür Bilmiyorum
74. Aşağıdakilerden hangisi temas gerektiren kuvvetin etkisiyle gerçekleşmez?
Bulutları rüzgarla sürüklenmesi. Yüksekten bırakılan topun yere düşmes. Televizyon düğmesine basılması. Kapının açılması. Bilmiyorum
75. Bilmediğimiz bir madde mıknatıs tarafından çekiliyorsa, bu maddenin içerisinde hangisinin bulunabileceğini söyleyebiliriz?
demir bakır alüminyum çinko Bilmiyorum
76. Aşağıda verilenlerden hangisi diğerlerinden farklı bir amaç için yapılmıştır?
Futbolcuların çivili ayakkabılar Araçların tekerleklerine zincir takılması Makinelerin dönen kısımlarının yağlanması. Otomobil lastiklerinin girintili çıkıntılı yapılması. Bilmiyorum
77. Hangisi teknolojik bir tasarım yaparken takip ettiğimiz aşamalardan biri değildir?
Ön uygulamanın yapılması. Rapor ve sunu hazırlama. Gereksinim veye ihtiyacı belirleme. Deneme yapılmadan üretime geçilmesi. Bilmiyorum
78. Eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?
Buz patenleri - sürtünmeyi azaltmak için. Paletli araçlar - sürtünmeyi artırmak için. Geniş yüzeyli paraşüt - hava direncini azaltmak için. Sivri uçlu gemiler - su direncini azaltmak için Bilmiyorum
79. Uçaklar gerçekte çok büyüktür. Fakat biz gökyüzüne baktığımızda uçakları olduğundan küçük görürüz. Bu olayı aşağıda verilenlerden hangisi ile açıklayabiliriz.
Havadaki cisimler küçük görünür. Güneş ışıgı yansıdığı için cisimleri küçük gösterir. Uzaktaki varlıklar küçük görünür. Yüksekteki cisimler küçüktür. Bilmiyorum
80. Ayhan gece gökyüzüne baktığında Ay'ı tepsi gibi yuvarlak görüyor. Ayhan bir hafta sonra Ay'ın hangi evresini görür?
yeni ay dolunay ilk dördün son dördün Bilmiyorum
81. Eğrelti otu , at kuyruğu ve kara yosunlarının ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
Çiçeksiz olmaları. Kurak yerlerde yaşamaları. Meyve oluşturmaları. Fotosentez yapmamaları. Bilmiyorum
82. I.Kemiklerden oluşmuş bir iskeletleri vardır. II.Doğurarak çoğalırlar. III.Otla beslenirler. Verilenlerden hangileri omurgalı hayvanların ortak özelliklerindendir?
Yalnız I Yalnız II I, II I, II, III Bilmiyorum
83. Aşağıdakilerden hangisi ışığın doğrusal yolla yayılmasının bir sonucudur?
Saydam maddelerden ışığın geçmesi. Gölge oluşumu. Işığın cisimleri aydınlatması. Işığın katı ortamda yayılması Bilmiyorum
84. Ece, okulda yaptığı deneyde bazı maddelerin belirgin bir gölgesinin olmadığını ngörüyor. Hangisi bu maddelerden biri olabilir?
karton kumaş cam bardak demir Bilmiyorum
85. Saydam maddeler çeşitli işlemlerden geçirilerek saydam olmayan hale getirilebilir. Hangisi bu maddelerden biridir?
cam kağıt ayna kömür Bilmiyorum
86. Aşağıdaki araçlardan hangisi ses yalıtımı için geliştirilmiştir?
hoparlör radyo komprasör çift camlı pencere Bilmiyorum
87. Ferhat basit bir elektrik devresi kurmak istemektedir. Bu devreye elektrik enerjisini sağlamak için verilenlerden hangisini kullanmalıdır?
ampul anahtar kablo pil Bilmiyorum
88. Kurduğumuz bir elektrik devresinde aşağıdakilerden hangisinin sayısının azalması ampullerin parlaklığını azaltır.
pil kablo ampul anahtar Bilmiyorum
89. Aşağıda verilenlerden hangisi bir gölge olayıdır?
Işığın cisimlerden geçmesi. Ay tutulması. Güneş' in Dünya'mızı aydınlatması. Lambalar söndüğünde odanın karanlık olması. Bilmiyorum
90. Ses aşağıda verilen ortamların hangisinde daha hızlı yayılır?
katılarda sıvılarda gazlarda boşlukta Bilmiyorum
|
|